Drop-it Systems in het nieuws

Overvallers kansloos met nieuw beveiligingssysteem

13 juli 2016 Telegraaf TV

Juwelier voelt zich eindelijk weer veilig met nieuw beveiligingssysteem waardoor dieven geen schijn van kans meer maken.

Uitzending bekijken

Speciaal rolluik tegen ramkraken

10 juli 2016 Beveiligingnieuws.nl

Juwelier Sylvia van den Berg aan de Springweg in Utrecht heeft een nieuw systeem tegen ramkraken in gebruik genomen. Dit speciale rolluik treedt in werking wanneer de vitrine van de winkel ingeslagen wordt.

Juwelier kiest voor Utrechtse uitvinding tegen ramkrakers

9 juli 2016 Algemeen Dagblad

Juwelier Sylvia van den Berg aan de Springweg in Utrecht heeft gisteren samen met burgemeester Van Zanen een nieuw systeem tegen het ramkraken in gebruik genomen. Het systeem treedt in werking wanneer bij een kraak of overval de vitrine van haar winkel ingeslagen wordt. Het hele artikel lezen…

Utrechtse juwelier krijgt inbrekerproof rolluik

8 juli 2016 RTV Utrecht

Een juwelier in de Utrechtse binnenstad krijgt een bijzonder beveiligingssysteem. Het kan in no-time het complete pand afsluiten en moet ervoor zorgen dat dieven geen kans meer hebben om spullen te stelen uit de winkel aan de Springweg. De eigenaresse die de zaak al 26 jaar runt is al heel vaak overvallen.

Uitzending bekijken

Minister Van der Steur geeft aftrap Week van de Veiligheid 2015

5 oktober 2015 Week van de Veiligheid

“Een harde klap doet de aanwezigen opschrikken. Gelukkig blijkt het slechts de Federatie Goud en Zilver, die de minister laat zien hoe zij dieven belemmeren bij het leeghalen van een vitrine.”

Bron: Verbond van Verzekeraars

Nieuwe methode om overvallen op juwelier te voorkomen

23 september 2015 Nieuws op Beeld

Inbrekers kunnen in het vervolg beter uit de buurt blijven bij juwelier Hes en juwelier Oskam in Rotterdam. In deze twee juwelierszaken is onlangs voor het eerst het zogenaamde Drop-it systeem geïnstalleerd. Dit systeem moet winkeliers in de toekomst gaan beschermen tegen overvallen.

Drop-it gaat overvallen bij juweliers tegen

30 augustus 2015 Vaktijdschrift De Juwelier

Juweliers zijn meer dan andere ondernemers helaas vaak doelwit van overvallen. Er is gelukkig tegenwoordig steeds betere beveiliging beschikbaar, ook al is de juwelier nu al de best beveiligde ondernemer. Het nieuwste beveiligingssysteem is Drop-it. De redactie van vaktijdschrift De Juwelier was bij de introductie van dit nieuwe valluiksysteem, bij juwelier Hes in Rotterdam.

Drop-it beveiligingssysteem

22 juli 2015 Trade Mart

Onlangs heeft de Federatie Goud en Zilver in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie een nieuw beveiligingssysteem geïntroduceerd voor binnenvitrines met gouden sieraden bij juweliers.

Juwelier beter beschermd tegen overvaller met drop-it systeem

14 juli 2015 07.00 uur De Ondernemer

Wanneer bij een overval een vitrine wordt ingeslagen, rolt binnen twee seconden een rolluik naar beneden. De buit is hiermee onbereikbaar voor de dader. Het zogeheten drop-it-systeem moet de juwelier beter beschermen tegen overvallers. Twee juweliers in Rotterdam-Zuid maken als eersten in Nederland gebruik van deze noviteit.

Dit rolluik moet overvallen op juweliers voorkomen

11 juli 2015 12:13 uur Crimesite

Twee Rotterdamse juweliers hebben een nieuw systeem geïnstalleerd dat overvallen en ramkraken moet tegengaan. Op het moment dat een vitrineruit wordt ingeslagen, klapt er binnen enkele seconden automatisch een rolluik naar beneden.

'Valbijl' moet overvallers stoppen

10 juli 2015 18.00 uur Hart van Nederland

Drop-it Systems, de nieuwe uitvinding om overvallen tegen te gaan, werd vrijdag gelanceerd in Rotterdam. Onder toeziend oog van burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben ze bij Hes Juweliers de primeur voor het nieuwste wapen tegen overvallers. Het systeem is ontwikkeld door het bedrijf RDS uit Utrecht. Uitzending bekijken

Juweliers hebben nieuw wapen in strijd tegen overvallen

10 juli 2015 18.00 uur RTV Rijnmond

Twee juweliers in Rotterdam-Zuid hadden vrijdag een primeur in de strijd tegen overvallen en ramkraken. Wanneer een vitrineruit door een overvaller kapot wordt geslagen, rolt binnen 2 seconden automatisch een luik met hoge snelheid naar beneden.

Juweliers beter beschermd in strijd tegen overvallen

10 juli 2015 16.10 uur ANP Perssupport

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb verrichtte begin van de middag samen met Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de landelijke aftrap van het “Drop-it” systeem. Door het inslaan van een vitrine bij een juwelier werd gedemonstreerd dat wanneer bij een overval een vitrine wordt ingeslagen, er binnen twee seconden een rolluik naar beneden valt.

Primeur: 'valbijl' in strijd tegen overvallers

9 juli 2015 14.39 uur BN De Stem

,,Het mooie is dat het op zo’n beetje elke vitrinekast is toe te passen: van een kleintje van 30 bij 40 centimeter tot en met een complete winkeletalage van 3 bij 4 meter,”

Primeur: 'valbijl' in strijd tegen overvallers

9 juli 2015 14.39 uur Brabants Dagblad

Het idee komt uit de koker van het Utrechtse bedrijf RDS. ,,Het mooie is dat het op zo’n beetje elke vitrinekast is toe te passen: van een kleintje van 30 bij 40 centimeter tot en met een complete winkel etalage van 3 bij 4 meter,” zegt een woordvoerder.

Primeur: 'valbijl' in strijd tegen overvallers

9 juli 2015 14.39 uur Tubantia

RDS voorspelt dat de speciale rolluiken snel navolging zullen krijgen in de rest van Nederland, niet in de laatste plaats omdat het ministerie van Veiligheid juweliers subsidie ter beschikking stelt voor de aanschaf.

Primeur: 'valbijl' in strijd tegen overvallers

9 juli 2015 14.39 uur Eindhovens Dagblad

Je moet van heel goeden huize moet komen om het rolluik te forceren. ,,Het is staal. Dus zelfs als je er een bijl inzet, ben je nog wel even bezig. Tegen die tijd staat al lang en breed de politie voor de deur.”

Primeur: 'valbijl' in strijd tegen overvallers

9 juli 2015 10.29 uur AD Rotterdam

Overvallers kunnen beter wegblijven bij juwelier Hes in Rotterdam-Zuid. De zaak aan de Pleinweg heeft de landelijke primeur met een systeem dat werkt als een soort valbijl: zodra iemand de vitrine inslaat, valt pijlsnel een rolluik naar beneden.

Glasgerinkel in aanwezigheid van Burgemeester Ahmed Aboutaleb

8 juli 2015 09.22 uur ANP Perssupport

Bij de landelijke aftrap van ” Drop-it ” wordt daadwerkelijk de proef op de som genomen. In de winkel van de Rotterdamse juwelier Hes zal Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, in aanwezigheid van de burgemeester ondervinden wat de gevolgen zijn van het inslaan van een vitrine die met het “Drop-it” systeem is beveiligd.

Drop-it Systems maakt veilig ondernemen mogelijk!