Hoe werkt Drop-it systems?

Drop-it Systems biedt optimale vitrinebeveiliging, want in geval van braak treedt het rolluiksysteem direct en automatisch in werking en sluiten de vitrine rolluiken met een dusdanig hoge snelheid, dat een inbreker of overvaller eenvoudigweg geen tijd heeft zijn slag te slaan. Hierdoor blijven kostbare goederen optimaal beschermd.

Drop-it Systems is geschikt voor meerdere beveiligingstoepassingen. Naast vitrinebeveiliging  bij juwelierszaken is het Drop-it rolluik ook zeer geschikt voor het beveiligen van kostbaarheden in bijvoorbeeld telefoonwinkels, elektronicazaken, brillenwinkels en de sigarettenkasten in supermarkten en tankstations.

Slowmotion opname van Drop-it Systems.

Het Drop-it rolluik is een nieuwe manier van vitrinebeveiliging en onderscheidt zich van een regulier rolluik, doordat de zwaartekracht de drijvende kracht is voor het sluiten. Waar een regulier rolluik met gemiddeld 17 omwentelingen per min sluit en hier doorgaans tientallen seconden voor nodig heeft, sluit het Drop-it rolluiksysteem binnen circa 2 seconden alle aangesloten vitrinekasten af. Desalniettemin wordt het rolluik elektrisch bestuurd met betrekking tot de functies “openen en sluiten”. Ook onderscheidt het Drop-it rolluik zich doordat deze direct sluit zodra er een ongewenste situatie is ontstaan door criminele invloeden.

 

Door het onderling verbinden van meerdere vitrinekasten (gekoppeld aan één moederkast) wordt een cluster gevormd. Wanneer een crimineel een vitrine stuk slaat, treedt automatisch het Drop-it systeem in werking en zijn alle aangesloten vitrines direct afgesloten. Ook heeft een juwelier in geval van diefstal, overval, calamiteit en/of verdachte situaties de mogelijkheid om het Drop-it systeem te activeren en de aangesloten vitrines met één druk op de knop direct af te sluiten. Bovendien kan Drop-it systems worden aangesloten op bestaande beveiligingssystemen.

 

Bij het ‘resetten’ van het rolluik wanneer deze middels het Drop-it systeem is gesloten, is een tijdvertraging ingebouwd van tenminste 20 minuten. Hierna herstelt het systeem zichzelf en treedt deze weer volledig in werking. De keuze van het pantser en geleiders zorgt er voor dat optillen van het pantser onmogelijk is. De pantsers van het Drop-it systeem zijn bovendien dusdanig geplaatst, dat het niet mogelijk het pantser tegen te houden. De vitrinekasten zijn zelfvoorzienend en altijd beveiligd. Ook als de stroomvoorziening wegvalt, blijft de vitrinebeveiliging werken.

 

De Drop-it rolluiken worden bovendien dusdanig weggewerkt dat zij geen visuele belemmering vormen voor wat betreft het aanzicht van de vitrines. Kortom Drop-it systems is een beveiligingssysteem waarbij rolluiken in geval  van een inbraak, direct, automatisch en met een dermate hoge snelheid sluiten dat een inbreker of overvaller eenvoudigweg geen tijd heeft zijn slag te slaan en kostbaarheden optimaal beschermd en beveiligd blijven.

Drop-it Systems maakt veilig ondernemen mogelijk!